ERZURUM / OLTU - Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Adres
YUSUF ZİYABEY MAH. YİBO SK. IMKB YATILI BÖLGE ORTAOKULU BLOK NO 2A OLTU / ERZURUM
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin gelişimine sağlanacak özgün katkılarla, Oltu İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu birimlerinde ‘Bilgi Çağının’ gerektirdiği bilgi, beceri, değer ve teknolojinin etkin kullanımı sağlanarak, Türkiye de ve çağdaş ülkelerdeki eş değer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli, seçkin bir kurum olmaktır.
Misyon
Okulumuzda, Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda yasa ve diğer mevzuatın uygulanması ve geliştirilmesi; milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmanın desteklenmesi, hızlandırılması ve çağdaş uygarlığın yapıcı yaratıcı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesi, Kültürüne, örf, adet, gelenek ve göreneklerine bağlı, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu, gelişen bilim ve teknoloji ışığında; eğitim almış, bilgili, sosyal, aktif bireyler yetiştirmek, okulun hitap ettiği çevrenin ve öğrenci velilerinin okul ile iletişimini sağlamak, öğrenme sürecine katkılarını artırmak, okul personelini her açıdan geliştirerek, kaliteli ürünler elde etmek, çalışan ve hizmet alanların memnuniyetlerinin artırılması ve geliştirilmesini sağlamaktır.
Başarılar
2012 Yılı Yibolar Yarışıyor Bilgi Yarışması İl Birinciliği-- 2012 Yılı İlçe Bilgi Yarışması İlçe İkinciliği-- 2009 Yılı İlçe Bilgi Yarışması İlçe Birinciliği
Lojman
10 - Lojmanımız 4 katlı olup 120 metrekare, kaloriferli dairelerden oluşmaktadır.
Ulaşım şehiriçi servislerle sağlanmaktadır.
İlçe merkezi
İl merkezine 125 km, ilçe merkezine 3 km uzaklıkta.